Ik noem ze graag ervaringsateliers, waarin er ruimte is om te ervaren, een uitnodiging om te handelen, iets nieuws te proberen, of juist niets te doen, de stilte te laten zijn, jezelf te ont-dekken.

De workshops gaan door in kleine groepjes. Zo is er ook de ontmoeting met de ‘ander’, een spiegel voor jezelf, een voortdurend mogen ontmoeten en leren. Verbinding staat centraal : tussen je lichaam, je psyche (gedachten, gevoelens) en je geest. Maar ook tussen wat je ervaart in een workshop en wat er thuis, op school of op het werk gebeurt. De methoden of technieken komen uit Yoga, lichaamsgericht werken, meditatie, psychotherapeutische technieken en creatieve therapie.

De meeste workshops zijn in samenwerking met een collega, die rond het thema van de workshop eveneens een bijzondere affiniteit en inbreng heeft.

Informeer je vooraf steeds over de aard en concrete invulling van de door jouw gekozen workshop!


Groep ‘Ik en de ander’, groep rond sociale vaardigheden.

Voor kinderen van de lagere school.

Een samenwerking met Griet Van Mele (opvoedster, criminologe, basisopleiding psychotherapie).

Deze groep is mee opgenomen in de groepstrein, een samenwerkingsverband met het VCLBGent .

***Praktische informatie:

voor kinderen van de lagere school.

Er worden 2 leeftijdsgroepen voorzien. Een groep van 6 en 7 jarigen (gaat mogelijks maar één keer per schooljaar door). En een groep vanaf 8 jaar tot eind lagere school (gaat meestal meerdere keren per schooljaar door).
Een groep kan starten van zodra er voldoende inschrijvingen zijn -min. 6 kinderen-.

Data
De eerstvolgende reeks is gepland voor 8+ jaar:
Data : start wordt verwacht rond het herfstverlof 2018, gelieve aan te melden bij interesse. 5 sessies in één reeks, verdeeld over woensdagnamiddagen en zaterdagvoormiddagen.
zaterdagen in de voormiddag van 9.30u tot 12u, woensdagen van 14u tot 16.30u.
De reeks wordt in zijn geheel gevolgd om een proces te kunnen bekomen.

Aanmeldingen voor komende reeksen zijn steeds mogelijk. Informeer tijdig!!

Plaats
Eenbeekstraat 46 te Destelbergen.
Prijs
€200 voor de volledige reeks. Er is gedeeltelijke terugbetaling via de mutualiteit mogelijk.
Een intake-gesprek vooraf en een verdiepingsgepsrek na de reeks zijn mogelijk (€50 elk).
Voor info en inschrijving groep workoutStuur een mailtje naar groeigroep@hotmail.be, telefoneer naar Anita Sanders op 0486/88 18 21.
Begeleiding
Anita Sanders is psychologe (specialiteit kinderpsychologie) en psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving. Ze heeft zich tevens verdiept in Yoga en geeft Yoga-les aan kinderen en volwassenen. Ze heeft haar praktijk in Sint-Amandsberg bij Gent.
Griet Van Mele is opvoedster in een behandelgroep voor kinderen. Ze studeerde criminologie en volgde een basisopleiding psychotherapie.

Info voor de kinderen

Groep ‘Ik en de ander' … misschien wel iets voor jou!

Voel jij je soms ongelukkig of anders? Maak je veel ruzie? Word je gepest? Of pest je zelf soms en weet je niet waarom je dat doet? Durf je je mening niet zeggen? Maak je niet zo gemakkelijk vrienden ? Begrijp je dikwijls de reactie van anderen niet of weet je zelf niet goed hoe je reageert?

Dan is de groep 'Ik en de ander' misschien iets voor jou.

In de groep 'Ik en de ander' werk je met een klein groepje kinderen rond deze vragen.

We gaan samen met jou kijken hoe je je gevoelens toont aan anderen, hoe ze overkomen bij hen, hoe je soms verandert in contact met andere kinderen, hoe je jezelf kan blijven.

We doen dat onder meer door: praten, yoga-oefeningen, kleien, tekenen, verhalen en ademhalingsoefeningen.

Info voor de ouders

Groep ‘Ik en de ander’ … misschien wel iets voor je kind?

Is je zoon of dochter tussen de 8 en 12 jaar en merk je dat het voor hem of haar niet altijd gemakkelijk loopt in contact met anderen? Dan is de groep 'Ik en de ander' misschien iets voor hem/haar.

In de groep 'Ik en de ander' leert je kind zichzelf beter kennen en kan zo beter begrijpen waarom hij/zij weleens vastloopt in zijn/haar contact met anderen. In de groep leren ze van elkaar, doorheen het samenspel en de interactie met andere kinderen. Dit is de meerwaarde van een groep.

We gaan in op wat er zich voordoet.

Ook jij als ouder wordt deels betrokken in de reeks, zodat er ook buiten de groep inzicht en ankerpunten ontstaan.

Elke trimester is er een nieuwe reeks van de groeigroep. De inhoud wordt telkens aangepast aan de verwachtingen van ouders en kind.

Er is de mogelijkheid voor een intake- en een evaluatiegesprek (€45).

Wij hopen jou te mogen verwelkomen!

Anita Sanders en Griet Van MeleIk, de ander en de natuur

Yoga en 'de stad der dierenkracht'.

Zou jij ook graag jezelf kunnen zijn en blijven in contact me anderen? Wil jij de krachten van de natuur ook in jezelf kunnen voelen?

Praktische informatie

Voor Kinderen van 8 tem 12 jaar.

Deze zomerdag kan als kennismaking, verdieping of opfrissing voor hen die reeds een reeks 'ik en de ander'volgden. We verkennen ook krachten in de natuur om onze ervaring te verdiepen. Hiervoor gebruiken we het prachtige domein van het Rozebroekenpark.

Datum

Donderdag 12 juli 2018.
Van 10u tot 16.30u (opvang kan tot 17u).

Plaats
Chalet in Rozebroekenpark,Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Sint-Amandsberg (Gent).

Parking aan het zwembad is gratis.
Prijs
€50/dag
De meeste mutualiteiten betalen een stuk terug ifv psychotherapie voor kinderen.
Alle materiaal is inbegrepen. Lunch en drank zelf te voorzien.

Begeleiding
Anita Sanders is psychologe, psychotherapeute in de Interactionele Vormgeving en geeft Yogales. Griet Van Mele is begeleidster in een behandelgroep voor kinderen,studeerde criminologe en een basisopleiding psychotherapie.
Info en inschrijving
Bel naar 0486/88 18 21 of mail naar praktijkpsychotherapie@yahoo.com

Griet en Anita geven samen al 7 jaar trainingen rond sociale vaardigheden voor groepen kinderen. Ze gebruiken hiervoor de dieren van de axenroos zoals door Ferdinand Cuvelier werd aangereikt en werkten dit uit tot een eigen verhaal 'de stad der dierenkracht'. Deze zomerdag-workshop wordt eveneens rond dit verhaal uitgebouwd. We staan extra stil bij: hoe in je kracht komen en blijven; in contact met anderen je kracht, waardigheid en rust behouden om zo tot een gemakkelijkere sociale uitwisseling te komen. We gaan deze dag op zoek naar kracht-, rust- en andere plekken in de natuur om onze ervaring te verdiepen. Hiervoor beschikken we over het mooie domein van het Rozebroekenpark!


YoNa

Yoga en Natuurgroep voor kinderen

Voor kinderen die zich comfortabel en veerkrachtig willen voelen in hun lijf, geïnspireerd door de natuur en in verbinding met andere kinderen, zichzelf beter willen voelen....

Praktische informatie

Een aanbod van Yoga-oefeningen, aandacht voor de ademhaling, hoe tot rust en ontspanning komen bij stress en moeilijke emoties en we doen ervaringsgerichte oefeningen in de natuur. De verbinding met het eigen lichaam en lichaamsprocessen wordt verstevigd, in contact met en met hulp van de weersspiegeling van processen in de natuur zelf. Er wordt ingespeeld op wat de kinderen en/of de groep bezighoudt en zo is er ruimte voor persoonlijke groei van elk kind.

Datum

Telkens op zaterdagnamiddag van 14u tot 15.45u. Tweemaal per maand.
Geplande data 29 september, 20 en 27 oktober, 10 en 25 novemeber, 8 december 2018.

Je kan je kind inschrijven voor een korte reeks van 5 sessies.

Plaats
Praktijk Psychotherapie en Yoga. Palmendreef 46, 9040 Sint-Amandsberg (Gent). Of in het Rozebroekenpark vlakbij.
Prijs
€100 voor 5 sessies. Mogelijks komt uw mutualiteit een stukje tussen ifv psychotherapie.

Alle nodige materiaal is aanwezig.

Begeleiding
Anita Sanders is psychologe en psychotherapeute en geeft Yoga-les aan kinderen en volwassenen.
Info en inschrijving
Bel naar 0486/88 18 21 of mail naar praktijkpsychotherapie@yahoo.com

Kinderen leren graag al doende en Yoga geeft een dankbare insteek om de verbinding met het eigen lichaam en de ademhaling te herstellen. De natuur zelf is een oneindige bron van dynamieken en wijsheid. Kinderen voelen zich dikwijls als vanzelf herademen in de natuur. Deze dynamieken mogen ervaren en de reflectie met de eigen binnenkant leren kennen, helpt als vanzelf om ook veerkrachtiger te staan in het leven. De combinatie van Yoga en natuur maakt het tot een krachtig geheel.